Növekedéssel zárhat a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 184,11 pontos emelkedéssel 23 431,03 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,79 százalékos emelkedést jelent. Szakértők szerint kezdetben még Amerika nyomja rá a bélyegét az árfolyamokra, de később emelkedés is várható.
Vágólapra másolva!

Az amerikai piacon elkönyvelt jelentős veszteségek miatt a pénteki kereskedés kezdetén még várhatóan esnek az árfolyamok a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán, de utána emelkedésre lehet számítani.

Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője szerint a kereskedés kezdeti szakaszát még az amerikai hatás határozza meg, de később felépülhet a piac és akár nyereségben is zárhat. Hozzátette: ahogy az elmúlt nyolc nap lejtmenetét sem a fundamentumok okozták a magyar piacon, így az emelkedés sem emiatt várható.

A BUX a csütörtöki kereskedést 517,17 pontos csökkenéssel 23 246,92 ponton zárta, ami 2,18 százalékos gyengülést jelentett a szerdai záráshoz képest. A részvénypiac forgalma 42,43 milliárd forint volt és a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző kereskedési napi záráshoz viszonyítva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!