Kettéválik a Motorola

Vágólapra másolva!
A befektetők kitörő örömmel fogadták, majd jelentős részvényárfolyam-emelkedéssel nyugtázták a bejelentést, hogy a Motorola kettéválik - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A vállalat vezetése azt tervezi, hogy külön cégben folytatja tevékenységét a veszteséges mobiltelefon-üzletág, illetve a biztonsági berendezésekkel és hálózati eszközökkel foglalkozó divízió, amely nyereséges.

Egyelőre ugyan nem száz százalékig biztos, hogy megtörténik a szétválás - a végleges döntést a pénzügyi, adózási és jogi feltételek további elemzése után hozzák meg -, de a jelenlegi elképzelések szerint 2009-ben megtörténne a válás, mégpedig úgy, hogy a részvényeket adómentesen osztanák meg.

A Motorola tavaly elvesztette a második helyet a világ mobiltelefon-gyártóinak rangsorában és a részvényesek egy része, különösen Carl Icahn, a társaság második legnagyobb tulajdonosa egy idő óta követeli a veszteséges ágazat leválasztását. Icahn pert is indított annak kikényszerítésére, hogy betekinthessen a mobildivízió üzleti dokumentumaiba.

A társaság közleménye szerint az újonnan létrejövő mobilcég élére nemzetközi fejvadászcégekkel kerestetnek vezérigazgatót - olvasható a Napi Gazdaságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!