A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Nem épül az autópálya Bulgáriában

Vágólapra másolva!
Kezébe veszi a bolgár kormány az ország kelet-nyugati autópályájának építését, mert a tengerpartot a fővárossal összekötő forgalmi út munkálatai pont ugyanott tartanak, mint ahol 2004-ben: sehol - derül ki a Világgazdaságból.
Vágólapra másolva!

Az akkori királypárti kormány a portugál Magistrala Thrakia céggel kötött a kivitelezésről szerződést, amit azonban a helyi ellenzék mellett az EU részéről is bírálat ért, hiszen a potugál cég nem versenytárgyalás útján nyerte el a megbízást.

A szocialisták, akik korábban új pályázat kiírását követelték, most koalícióban vannak a királypártiakkal, és bár kormányba lépésük idején eleinte csak az eredeti koncesszió korrigálását követelték, a halmozódó csúszások miatt időközben a királypártiak is belátták, hogy jó lenne már Szófiát Burgasszal és Várnával egy normális forgalmi úttal összekötni. Így aztán Szergei Sztanyisev kormányfő bejelentette, hogy a kormány kezébe veszi a megvalósítást. Asszen Gagauzov regionális fejlesztési miniszter pedig rövidesen (remény szerint négy éven belül) beterjeszt a parlament elé egy állami finanszírozási tervet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!