A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A régiós valutákkal gyengült a forint

Vágólapra másolva!
A bankközi devizapiacon kedden a délelőtti meredek forintárfolyam gyengülést visszarendeződés követte.
Vágólapra másolva!

Délután négy órakor az eurót 242,00/10 forintos árfolyamon jegyezték a budapesti bankközi kereskedelemben, ami 0,48 százalékos forint gyengülésnek felel meg a hétfő délutáni 240,80/241,00 forintos euróárfolyamhoz képest. Az árfolyam 241,00 és 242,50 forint között változott a nap folyamán.

Kezdetben meredek árfolyamgyengülés jellemezte a feltörekvő piaci és régiós devizákat, köztük a forintot is. Ennek okát a Standard & Poor's által a globális értékpapír-forgalmazói ágazatról végzett felmérés eredményére vezette vissza a piac, amely több nemzetközi befektetési bank adóskockázati besorolásának rontásával zárult. Ez gyengítette a befektetői kockázatvállalási hajlandóságot, és megindult a régiós devizákban elhelyezett befektetések kivonása euró vásárlással.

Fred Bernanke Fed-elnök délután elhangzott nyilatkozata aztán reflektorfénybe emelte a dollárt. Az elnök a tőle telhető legerősebb kifejezéseket használta a gyenge dollár által támasztott inflációs veszély kihangsúlyozására, és a Fed elhatározott szándékára a kockázati tényezők csökkentésére. Szavait a piac a devizaspekulánsoknak címzett intésként értelmezte.

Nyilatkozatát követően a dollár azonnal meredek erősödésnek indult az euróval és a főbb devizákkal szemben.

A dollárt délután 156,70/80 forinton jegyezték kedden délután a budapesti bankközi kereskedelemben, a hétfő délutáni 155,40/50 forint után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!