Bukáskor is nyerő az Erste új kötvénye

Vágólapra másolva!
Az árfolyamok emelkedéséből és csökkenéséből is profitálhatnak az Erste Hozamváró Kötvény tulajdonosai - mondta a kötvény kibocsátása kapcsán Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A kétéves futamidejű, hétfőtől augusztus végéig a bankcsoport fiókjaiban jegyezhető kötvény a futamidő végén 14 és 50 százalék közti hozamot fizet. A kötvény hozama egy aktívan kezelt portfólió teljesítményétől függ, amely több befektetési stratégia között választ.

A portfólió alapjául szolgáló DB liquid Alpha EUR 4 index eddigi hozama az Erste vagyonekezlőinek véleménye szerint magas és egyenletes. A magasabb hozamok elérése érdekében a vagyonkezelők a pénzpiac, kötvénypiac, részvénypiac, nyersanyagpiac és devizapiac tendenciái alapján háromhavonta választják ki a legkedvezőbbnek ígérkező portfóliót.

A kötvény jellemzője, hogy az egyes eszközök árfolyamcsökkenéséből is profitálhat a tulajdonos, mert az index újrasúlyozásakor az adott piac elmúlt 3 havi teljesítménye és iránya a meghatározó.

A Erste Hozamváró Kötvényhez 14 százalékos hozamgarancia kapcsolódik, és a névértékre vetített maximum 50 százalékos hozamot ígér. A tőke- és hozamgarancia a kötvény névértékére vonatkozik, és a lejáratkor érvényes.

A kötvény nyugdíj-előtakarékossági számlára való jegyzése esetén akár 20 százalékos minimális éves hozam is elérhető az állami előtakarékossági támogatás, valamint a kamat- és árfolyamnyereségadó-mentesség miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!