Jó szőlőtermés a Dél-Dunántúlon

Vágólapra másolva!
Jó minőségű, a   tavalyinál nagyobb mennyiségű szőlőtermés várható idén a Dél-Dunántúl borvidékein - mondta a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének igazgatója az MTI-nek kedden Pécsett.
Vágólapra másolva!

Kozma Pál az intézet hagyományos, szeptember eleji szüreti bemutatóján beszámolt arról, hogy a gazdák a tavalyinál 10-20 százalékkal több szőlőt dolgozhatnak fel, a must cukorfoka pedig a sokéves átlagnál magasabb lesz és kedvező a must-cukorsav aránya is.

A szőlő éréséhez a tavalyinál kedvezőbb volt idén az időjárás, így jó esély van arra, hogy kiemelkedő minőségű borok készülhessenek a Dél-Dunántúl borvidékein. A kutatóintézetben már augusztus 13-án, egy korai kísérleti fajta szedésével megkezdődött a szüret, amely mára a 32 hektárnyi ültetvényük 30 százalékánál befejeződött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!