Ülésezik a tejesek demonstrációs bizottsága

Vágólapra másolva!
Ismét ülésezik kedden kora délután Budapesten a Tej Terméktanács által korábban megalakított demonstrációs bizottság - tájékoztatta az MTI-t hétfőn Bakos Erzsébet, a testület szakmai koordinátora.
Vágólapra másolva!

A demonstrációs bizottságot nyár közepén hozta létre a Tej Terméktanács elnöksége azért, hogy megbeszéléseket folytasson a nagy kiskereskedelmi áruházláncokkal az import tej arányának visszaszorításáról, illetve értékarányos átadási árak kialakításáról.

A demonstrációs bizottságban kedden várhatóan arról egyeztetnek, hogy milyen további lépéseket tegyenek az ügyben, ugyanis eddig nem igazán értek el eredményeket a megbeszéléseken. (Korábban a Tej Terméktanácsnál esetlegesen tiltakozó akciókat sem zártak ki annak érdekében, hogy nyomatékot adjanak követeléseiknek.)

Jelenleg Magyarországon egy ember évente mintegy 160-170 kilogramm tejnek megfelelő tejterméket fogyaszt. Az import tényleges arányáról Bakos Erzsébet nem tudott pontos adatokkal szolgálni, de annyit jelzett, hogy minden második liter UHT - azaz hosszan friss - tejet külföldről szállítanak Magyarországra. Ez igaz minden második kilogramm sajt esetében is. Hozzátette: a tej felvásárlási ára az év elején még 95 forint volt literenként, jelenleg pedig 20 forinttal kevesebb, azaz 75 forint körül mozog.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről