Bejegyezték a BÉT új tulajdoni szerkezetét

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Zrt.-ben a Wiener Börse AG 50,453 százalékkal, az Österreichische Kontrollbank AG 18,345 százalékkal részesedik a 2008. október 3-i részvénykönyvi kivonat alapján - közölte a BÉT a honlapján kedden.Az osztrák tulajdonosi konzorcium együttes részesedése továbbra is 68,798 százalék.
Vágólapra másolva!

A korábbi konzorciumi tagok közül megszűnt az UniCredit Bank Hungary Zrt., a Raiffeisen Zentralbank Öesterreich AG, az Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen AG és az Erste Befektetési Zrt. részesedése.

A Wiener Börse AG még júniusban hozta nyilvánosságra, hogy megvásárolja a UniCredit Bank Hungary Zrt. 25,2 százalékos részvénycsomagját, amellyel tulajdona 12,5 százalékról 37,7 százalékra nő.

Egyben jelezte, hogy tárgyalásokat folytat a BÉT-ben többségi tulajdonos osztrák konzorcium többi tagjával saját részvényhányadának bővítése céljából.

Szeptember 24-én a bécsi tőzsde azt közölte, hogy többségi tulajdonossá vált a Budapesti Értéktőzsdében (BÉT), miután részvénycsomagjának bővítéséhez hivatalosan is megkapta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyét.

Ugyanekkor közölték azt is, hogy az osztrák Kontrollbank tulajdona 18,345 százalékra nőtt a korábbi 12,5 százalékról.

A Kontrollbank minden bizonnyal az Erste Befektetési Zrt. 5,845 százalékos részvénycsomagját vásárolta meg, míg az osztrák Erste Bank és a Raiffeisen Zentralbank egyenként 6,375 százalékos részesedése a bécsi tőzsdéhez kerülhetett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről