Felfüggesztettek egy informatikai tendert a postánál

Vágólapra másolva!
A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) felfüggesztette a Magyar Posta Zrt. informatikai beszerzésekor a szerződéskötést - mondta Deli Betty, a döntőbizottság elnöke. A Magyar Posta ellen jelenleg egy jogorvoslati eljárás folyik informatikai ügyben - közölte az elnök.
Vágólapra másolva!

Az Inter-Computer-Informatikai Számítástechnikai Kereskedelmi Zrt. szeptember 19-én nyújtott be jogorvoslati kérelmet egy közbeszerzési eljárás miatt. A Posta integrált vállalatirányítási rendszeréhez akart vásárolni szervereket és tároló eszközöket.

A KDB a jogorvoslati eljárást szeptember 22-én megindította, és ideiglenes intézkedésként a szerződés megkötését megtiltotta. Október 16-án tartanak nyilvános tárgyalást. A KDB elnöke közölte, hogy az Inter-Computer kedden újabb jogorvoslati kérelmet nyújtott be az ügyben.

A Postánál korábban nagy vihart kavart egy másik közbeszerzés, az úgynevezett postásbickili-tender. A Magyar Posta Budaörsön nem vette át idén szeptemberben a Cronopont Kft. által leszállított 150 darab kerékpárt - mondta akkor Tóth László, a Cronopont Kft. ügyvezetője. Korábban a Posta azt is bejelentette, hogy eláll a szerződéstől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről