A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tovább gyengültek az európai részvények

Vágólapra másolva!
A nyugat-európai tőzsdék mutatói csütörtökön ismét lefelé vettek irányt, s ez alkalommal is amerikai hírek hatására: az Egyesült Államokban 4 százalékkal visszaestek a nyár végén a gyáripari rendelések, azaz a hitelválság az ipart is lenyomja. Emellett az EKB elnökének, Tirchet-nek a kamatdöntést kommentáló szavai az európai gazdasági növekedés folyamatosan romló kilátásairól ugyancsak fűtötték a pesszimista hangulatot.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A FTSEurofirst 300 index nem hivatalos adat szerint 1,3 százalékkal csökkenve 1058,81 ponton zárt, nap közben állt jó 30 ponttal magasabban is. A mutató idei vesztesége 30 százalék körül van. A lejtmenettel csütörtökön elsősorban egyes banki részvények dacoltak.

A nyugat-európai tőzsdezárás után a New York-i részvénypiacok fő mutatói közül a DJIA 2 százalékos, a Nasdaq összetett mutatója 2,6 százalékos veszteségben volt.

Csütörtökön a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 89,3 pontos, azaz 1,8 százalékos eséssel 4870,30 ponton végzett. A frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 2 és fél százalékos zuhanással 5660,63 pontra ereszkedett, Párizsban a CAC-40 mutató a nap végére 2,25 százalékkal csökkenve 3963,28 ponton volt.

London veszteségét elsősorban a bányaipari részvények 7 százalékot is meghaladó veszteségei okozták. Mérsékelték ezt egyes pénzügyi részvények(HBOS: +14,85 százalék), valamint a kiskereskedelmi papírok (például Marks and Spencer: +8,1 százalék). A biztosítói részvények viszont nagy vesztesei lettek a napnak.

Frankfurtban a Commerzbank részvényárfolyama csütörtökön 10,2 százalékkal javult, viszont egy sor blue chip ára nagyot esett, így a Continental 6,7 százalékkal, a Siemens 4,6 százalékkal, a Volkswagen 4,1 százalékkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!