A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem kell az acél, rosszul megy a Tata Steelnek

Vágólapra másolva!
Az indiai Tata Steel acélművek szemléletes adatokkal illusztrálta a világgazdaság gyengülését szerdán.
Vágólapra másolva!

Olvassa el itt a válság híreit!

A Tata Steel, a világ ötödik számú acélipari csoportja 4,66 milliárd rúpiás (95,5 millió dollár) adózott eredményt ért el a hazai, indiai termeléséből az üzleti éve decemberrel zárult harmadik negyedében, 56,4 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 10,7 milliárdnál, mivel a kereslet és az árak rohamosan csökkentek, miközben a nyersanyagköltség még emelkedett.

A bevétel 3,9 százalékkal 47,36 milliárd rúpiára csökkent a hazai tevékenységből, 49,28 milliárdhoz képest. Az acéltermelés 1,235 millió tonnára csökkent az egy évvel korábbi 1,246 millióhoz képest, az értékesítés pedig még jobban visszaesett, 1,072 millió tonnára 1,244 millióhoz képest. Az exportbevétel 79,9 millió dollárra esett az egy évvel azelőtti 150,32 millióhoz képest.

Az üzleti év decemberrel zárult első kilenc hónapjának átlagában még nőtt a Tata Steel indiai termelése, de az értékesítés már a kilenchavi átlagban is csökkent az egy évvel azelőttihez képes, habár azon belül az exportbevétel még növekedett.

A Tata Steel 2007. január végén 9,34 milliárd euróért megvette a brit-holland Corus acélműveket, az európai acélipar második helyezettjét. A szerdai időközi beszámoló a Corust nem tartalmazta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!