A frankgyengülés ma is segíthet a forinton

Vágólapra másolva!
Még pénteken is segíthet a forintnak a svájci frank gyors leértékelődése, miután a Svájci Nemzeti Bank csütörtökön soha nem látott szintre csökkentette irányadó kamatcélját, és azt is közölte, hogy piaci eszközökkel is igyekszik gyengíteni a frankot - írta elemzők véleményét idézve péntek reggel a Dow Jones hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A svájci frank gyengítése hosszabb távon valamelyes segítség lehet a sokszázezer devizahitelesnek Lengyelországban és Magyarországon, így közvetve a szélesebb pénzügyi feszültséget is enyhítheti ezekben az országokban.

A forint javulását elemzők azzal is magyarázzák, hogy a piac mindinkább hisz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) beavatkozásában. Vasárnap óta minden napra jutott szóbeli beavatkozás a magyar jegybank részéről, és devizapiaci kereskedők nyílt piaci műveleteket is gyanítanak. Az MNB ezt természetesen nem kommentálta, de csütörtökön bejelentette, hogy mintegy 2,4 milliárd euró uniós forrást konvertál év közben forintra a bankközi devizapiacon.

A londoni bankközi piacon a forint péntek reggel valamivel 295 forinton jegyezték az eurót, ami a csütörtök esti szinthez képest nem jelent számottevő változást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!