Vágólapra másolva!
A pesti tőzsde együtt ment az európai piacokkal, az OTP is erősödött, ám ennek mértéke számottevően elmaradt osztrák versenytársaiétól. A forint ide-oda mozgott a bankközin, késő délután végül jobban állt, mint egy nappal korábban, de a szerdai erősödés gyakorlatilag elolvadt. Pénteken nem várható magyar makroadat, s külföldön sem  a fontosabbak látnak napvilágot. Válsághíradó napról napra.
Vágólapra másolva!

Magyarországon pénteken sem a jegybank, sem a Pénzügyminisztérium, sem pedig a KSH nem tesz közzé makroadatot.

Külföldön több és fontosabb európai, kevesebb tengerentúli adat lesz, de beszél Ben Bernanke, a Fed elnöke.

Mi várható pénteken?

Napvilágot látnak az eurózóna januári ipari kibocsátási adatok. A várakozások szerint az előző évvel összevetve az egy hónappal korábbi 15,5 százalékos csökkenésről 12 százalékosra mérséklődik a visszaesés üteme.

Francia bér- és olasz munkanélküliségi adatokat közölnek - mindkettő a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozik -, valamint kijönnek a német ipari termelői áradatok.

A tengerentúlról a kanadai januári kiskereskedelmi forgalom, valamint az új autó eladások számai a legfontosabb mutatók, amiket pénteken hoznak nyilvánosságra. Mindkettő jelentős romlást mutat a várakozások szerint

Ben Bernanke, a USA központi bankjának szerepet ellátó Federal Reserve elnöke londoni idő szerint délután négykor Phoenixben beszél.

Mi volt csütörtökön?

A nemzetközi jó hangulat nyomán erősödött a BUX, a legfőbb nyertes az OTP, de erősödése így is elmarad a külföldi bankpapírok ugrásaitól.

Kilőtt az Erste és a Raiffeisen árfolyama.

Visszafordultak az amerikai piacok az elmúlt napok rallyjából, csütörtökön eséssel zárt mindhárom vezető New York-i index.

Több mint három dollárral emelkedett a kőolaj ára, amely napközben idei csúcson is állt.

A forint csütörtökön csaknem teljes egészében elvesztette a szerda késő délután keletkezett nyereségét.

Románia autóipari segélyt kér.

Az EU 5 milliárd dolláros élénkítéssel rukkolt ki.

Az osztrák OMV olajipari csoport részesedése a Molban 12,04 százalékra nőtt.

Nagy pofontól sokáig tántoroghat a magyar gazdaság.

Romokban a fogyasztói bizalom.

A várakozásnak megfelelő az államháztartás februári hiánya.

A válságos helyzetbe került, elsősorban kelet-közép-európai uniós tagállamok megsegítése mellett állt ki a német kancellár.

Elkezdődött az építőipar idei vesszőfutása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!