Erősödéssel kezdte a napot a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,71 pontos emelkedéssel, 11 818,37 ponton nyitott pénteken. Csütörtöki záró értékéhez képest 0,48 százalékkal erősödött. A jelentős csütörtöki emelkedés korrekcióját, az árfolyamok lemorzsolódását hozhatja a pénteki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.
Vágólapra másolva!

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint enyhe bizonytalanság uralja a péntek reggelt. Úgy vélte, hogy a nyugat-európai piacok korrekciós hangulata miatt a budapesti börzén is gyengülés következhet. Illés László kiemelte: mivel a Richter az elmúlt napokban jelentősen alulteljesítette a BUX-ot, vélhetően pénteken is erősebben esik majd a többi nagy papírnál.

A QUAESTOR elemzője szerint az a kivárás is fokozza a bizonytalanságot, amely az amerikai nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak létszámának 14:30-as közzétételét előzi meg. Ez az adat a pénteki nap fókuszpontja, "a G20 tárgyalások eredményei mellett egész héten ezt vártuk" - fogalmazott Illés László.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője nulla körüli nyitásra, a nap folyamán profitrealizálásra számít, ami lefelé hajthatja az árfolyamokat. Elképzelhető ugyan további emelkedés is, ám ennek meglehetősen csekély az esélye - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!