Olcsóbbak lettek a forintalapú lakáshitelek

Vágólapra másolva!
Csökkent márciusban a háztartások új forintalapú, lakáscélú hiteleinek átlagos hitelköltség mutatója - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentéséből.
Vágólapra másolva!

Márciusban a háztartások által felvett forint lakáscélú hitelek átlagos hitelköltség mutatója csökkent, míg az euró és a svájci frank hiteleké alig módosult. A forinthitelek esetében 16 százalék körüli szintről 15 százalék körüli szintre esett vissza a THM.

Csökkent a forint, euró valamint a svájci frank szabadfelhasználású jelzáloghitelek hitelköltség mutatója is - a forint esetében 19 százalék fölötti szintről 18 százalékra ment le a THM, a devizák esetében nem volt jkelentős a csökkenés. A személyi hiteleknél a forinthitelek hitelköltség mutatója gyakorlatilag változatlan maradt, míg az euró és svájci frank személyi hiteleké emelkedett.

Emelkedett a forint áruhitelek költsége, míg a svájci frank gépjárműhiteleké csökkent. A nem pénzügyi vállalati hitelek átlagos kamatlábai az 1 millió euró érték feletti forint és euró hitelek esetében emelkedtek, míg az 1 millió euro érték alatti forint és eurohiteleknél gyakorlatilag változatlanok maradtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!