Bajnai szerint a forintárfolyam a bizalom növekedését jelzi

Vágólapra másolva!
Jelenleg az a legfontosabb Magyarország számára, hogy helyreálljon a bizalom vele szemben - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök szombaton Göttweigben.
Vágólapra másolva!

"Most az a legfontosabb, hogy bízzanak bennünk a pénzügyi piacok, bízzanak bennünk azok az országok, amelyek segítenek minket a világban" - mondta Bajnai Gordon az alsó-ausztriai Göttweigben a Wachau Európa Fórum alkalmával tartott sajtótájékoztatón.

A kormányfő szerint olyan változások indultak be, amelyek rövid távon talán fájdalmasak, de hosszú távon képesek helyreállítani a gazdaság növekedési képességét, a stabilitást és a nemzetközi bizalmat.

Nincs napirenden az IMF hitel változtatása - mondta ezt megelőzően magyar újságíróknak Szollár Domokos kormányszóvivő. A magyar költségvetésben lévő tartalék és rendelkezésre álló hitelkeretek egyelőre elegendőek. "Egyelőre egyáltalán nem szükséges és nem reális" a hitelkeret megváltoztatása - közölte a szóvivő és hozzátette: a kormány úgy látja, az utóbbi 4-5 hétben nőtt csökkent a bizalomhiány Magyarországgal szemben.

A forintárfolyam és a kamatok alakulása azt mutatja, hogy a nemzetközi befektetők "nagyon óvatosan, de talán ismét kezdenek bízni Magyarországban" - fogalmazott a miniszterelnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!