A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nagyot zuhant az OTP, esett a BUX

Vágólapra másolva!
Délelőtt még tartotta magát a BUX, ám kora délután az eladók elözönlötték a piacokat, ennek eredményeként a magyar tőzsde indexe is a mélybe került. A vezető papírok közöl az OTP könyvelhette el a legnagyobb veszteséget.
Vágólapra másolva!

Jelentős mínusszal zárta a szerdai kereskedést a délelőtti kereskedésben még pluszban mozgó BUX. A budapesti részvénybörze irányadó mutatója záráskor 13 592 ponton állt, ami 3,7 százalékos hanyatlást jelent a keddi záráshoz képest.

Az index süllyedésében az OTP játszotta a főszerepet, a bankpapír árfolyama ugyanis közel 7 százalékkal 2820 forintra esett, vagyis bőven a 3000 forintos lélektani határnak tekintett szint alá süllyedt a kurzus. Kisebb mértékben ugyan, de gyengült a többi vezető részvény is: a Mol jegyzése 3 százalékkal 11 450 forintra csökkent. A Magyar Telekom 0,5 százalékkal 575, a Richter pedig 2,3 százalékkal 29 600 forintra gyengült.

A szerdai kereskedést értékelve Kun Szabolcs, a Quaestor üzletkötője elmondta: a szerdai kereskedés átlagosan, pozitív tartományban indult, azonban délben megindult az esés, és a profitrealizálás került a középpontba. A lejtmenetet az OTP nyitotta, magával húzva a többi papírt is. A negatív nemzetközi hangulatot felerősítette néhány rossz makroadat, így például az Egyesült Államokból érkező, vártnál rosszabb kiskereskedelmi statisztika. Alapvetően azonban "korrekciós nap" volt a szerdai, hiszen folytatódott az elmúlt hónapok emelkedésének korrekciója - tette hozzá Kun Szabolcs.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. szakembere rámutatott, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a közép-kelet-európai indexekkel párhuzamosan, a régiós környezetbe illeszkedve mozgott. Szerdán a bankszektor vezette az esést, így nem meglepő, hogy a vezető magyar papírok közül az OTP-részvények árfolyama esett legnagyobb mértékben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!