A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Idei csökkenés után Oroszország jövőre már a hazai össztermék (GDP) 1 százalékos növekedésére számít - derült ki Alekszej Kudrin pénzügyminiszter csütörtöki nyilatkozatából. Nagy kár, hogy emellé 7,5 százalékos GDP-arányos költségvetési hiányt is terveznek.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Kudrin elmondta, hogy az egyszázalékos jövő évi gazdasági növekedés nagyon óvatos becslés. Valószínű, hogy a következő három évben Oroszország nem tudja megismételni a pénzügyi-gazdasági világválság tavalyi kitörése előtt tapasztalt évi 6-8 százalékos gazdasági növekedési ütemet, a GDP várhatóan csak 2,5-3,5 százalékkal bővül majd.

A Moszkva által várt jövő évi 1 százalékos GDP-növekedés nagyon közel áll a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdán közzétett előrejelzésében szereplő 1,5 százalékhoz. AZ IMF idén az orosz GDP 6,5 százalékos csökkenésére számít, ami valamivel kedvezőbb a moszkvai gazdaságfejlesztési minisztérium által várt 8,5 százalékos visszaesésnél.

Az Interfax orosz hírügynökség az orosz pénzügyi-gazdasági kormányzat egyik tisztségviselőjére hivatkozva csütörtökön arról számolt be, hogy az orosz pénzügyminisztérium a jövő évi költségvetést egyelőre 7,5 százalékos GDP-arányos hiánnyal tervezi. A tárc által felvázolt három forgatókönyv közül ez a legrosszabb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!