Bizonytalan nap után jól zárt Tokió

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A tokiói értéktőzsde fő mutatója csütörtökön egész nap bizonytalankodott, de végül nyereséggel végzett. A Nissan és Honda vártnál jobb eredménybeszámolóját elhomályosította a sanghaji tőzsde üzenete. A kínai részvénypiac szerdán 5 százalékos kiigazítást szenvedett el profitkivétel miatt, és még csütörtökön is esett. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 51,97 pontos, 0,51 százalékos nyereséggel 10 165,21 ponton zárt, 14,73 százalékkal magasabban az év véginél.

A tokiói tőzsdezárás idején a hongkongi értéktőzsde Hang Seng mutatója 0,36 százalékos veszteségben, a szöuli Kospi százalékos 0,51 nyereségben, a sanghaji összetett mutató 1,15 százalékos veszteségben volt az előző záróhoz képest.

Közép-európai idő szerint csütörtök reggel a dollár 95,06 jen volt Tokióban vételi oldalon, ugyanannyi, mint szerdán későn. Az euró 133,77 jen, 0,11 jennel drágább a szerdai későinél. Az euró 1,4070 dollár volt, 0,0024 dollárral drágább, mint szerdán későn. Csütörtökön a dollár emelkedése megállt, miután a kínai központi bank hitet tett a gazdasági növekedés támogatása mellett, oszlatva a szerdai sanghaji tőzsdepánik okozta nemzetközi befektetői aggodalmakat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!