A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyarországi CIB bank fő részvényese, az olasz Intesa SanPaolo a második negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó nyereséget termelt, és megerősítette egész évi profitkilátásait is.
Vágólapra másolva!

Adózott eredménye 513 millió euró lett, 419 millió eurós elemzői várakozás mellett. A tavalyi második negyedhez képest viszont nagy a hanyatlás, akkor 1,358 milliárd euró volt az eredmény. Az első félévi 1,588 milliárd eurós adózott eredmény körülbelül a fele a tavalyi első félévi 3,107 milliárdnak. Az első negyedévben majdnem 1,1 milliárd eurós profitja volt a csoportnak, ehhez képest a második negyedévi csökkenést lényegében a nagyobb adóteher okozta, adó előtt viszont kissé nőtt az eredmény az első negyedévihez viszonyítva.

A bank vezetői bíznak benne, hogy az idei egész évi eredmény nem lehet sokkal rosszabb, mint a tavalyi. A bankcsoport adózott eredménye a múlt évben 2,55 milliárd eurót ért el.

Az első félévben a nettó kamatbevétel - a kamatkülönbözet - 5,466 milliárd euró volt, 4 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A nettó díj- és jutalékbevétel 18,5 százalékkal 2,595 milliárd euróra esett, a sajátszámlás ügyletek nettó bevétele 92,3 százalékkal 546 millió euróra gyarapodott. A második negyedévben minden téren nőtt a bevétel az első negyedhez viszonyítva.

A bank megismételte, hogy érintettsége a nem elsőrendű amerikai jelzálogpiaci válságban korlátozott, a kockázati érintettség 18 millió dollár volt június végén.

A bank tőkemegfelelési mutatója (Tier 1) - a bankok "egészségi állapotának mutatója" - a negyed végén 6,9 százalékra nőtt a 2008 végi 6,3 százalék után. A nemzetközileg elfogadott minimum 4 százalék.

Az első negyedben majdnem 1,1 milliárd euró összegű adózott eredményt könyvelhetett el a bank, ez 39 százalékkal maradt el a tavalyi első negyedévi eredménytől, a tavalyi utolsó negyedévi 1,2 milliárd eurós veszteségnél viszont sokkal jobb volt. A bank, nagyságra a negyedik olasz pénzintézet, az olaszországi banksegély-program keretében 4 milliárd eurót kapott tőkeemelésre az olasz állam válságalapjából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!