A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Forintdrágulás csendes piacon

Vágólapra másolva!
Erősebb lett a forint hétfőn, az eurót 272 forint felett jegyezték a piacnyitás után. Az amerikai szünnap miatt a szokásosnál alacsonyabb forgalomra lehet számítani, az euró jegyzése várhatóan 270 és 274-275 forint között fog ingadozni.   
Vágólapra másolva!

A forint erősödéssel kezdett. A múlt pénteken még 273,40-273,50 forint felett járt az euró árfolyama, hétfő délelőtt - 10 óra előtt nem sokkal - már 272,50 forint körül mozgott a jegyzés. Ekkor a dollárért 189,50, svájci frankért 179,20 forintot kértek a kereskedők.

A szerény erősödés elsősorban a kedvező piaci hangulattal magyarázható, ezt igazolja, hogy a régiós tőzsdék is kivétel nélkül zöld tartományban nyitottak hétfőn. Amennyiben váratlan fordulat nem történik a globális piaci hangulatban, akkor 270 forintig is elmehet az euró árfolyama - értékelte a piaci helyzetet Sörös Csaba, a Takarékbank szakértője és hozzátette: a legvalószínűbb forgatókönyv szerint az euró a 270 és 274 forint közötti sávban mozoghat a nap folyamán.

A Commerzbank szakértői arra hívták fel a figyelmet, hogy hétfőn az Egyesült Államokban munkaszüneti nap van ezért visszafogott piaci aktivitásra lehet számítani mind a magyar, mind a külföldi piacokon. Az alacsonyabb likviditás pedig hozzájárulhat a forint erősödéséhez. Alapvetően csendes nap várható óvatos forinterősödéssel, 270 és 275 forint között bárhol megfordulhat az euró árfolyama, de ennél nagyobb mozgás nem várható - vélik a Commerzbanknál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!