A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Unalmas napot zárt a forint

Vágólapra másolva!
A forint szűk sávban stabilizálódott a 270 forintos euró árfolyam közelében, az eurót szerdán délután hat órakor 269,45 forinton jegyezték, míg előző nap 270,09 forintot ért.
Vágólapra másolva!

A 270 forint körül kialakult árfolyamot nem befolyásolta sem a Magyar Nemzeti Bank hétfői kamatdöntése, sem a kedden érkezett pozitív hírek, a Moody's részéről felvetett lehetőség a besorolási kilátás javítására, illetve Karvalits Ferencnek, a monetáris tanács tagjának nyilatkozata, mely szerint Magyarországnak nem lesz szüksége az IMF-hitel fennmaradó részének igénybevételére. A forint árfolyamát a kereskedők szerint szinte kizárólag a nemzetközi befektetői hangulat befolyásolja, amely egyértelműen pozitív és támogatja a 270 forint körüli euró árfolyamot.

A második negyedévi folyó fizetési mérleg többletet a megkérdezett kereskedők egyértelműen pozitív hírként értékelték.

A lengyel jegybank a várakozások szerint tartotta alapkamatát szerdai kamatdöntésén, ami nem befolyásolta a növekvő jövő évi költségvetési hiány kilátásával egyébként alaposan megterhelt zloty árfolyamát.

A kereskedők szerint a forint árfolyama továbbra is a 270 forintos euró árfolyam közelében mozoghat 1-2 forint széles sávban, követve a nemzetközi piaci útmutatásokat, illetve az euró/dollár árfolyam alakulását.

Az amerikai tőzsdei nyitást követően az európai indexek is negatív irányt vettek fel délután, miután egy amerikai makrogazdasági mutató, a chicagói beszerzési menedzser index szeptemberben 46,1 pontra esett az augusztusi 50-ről, míg az elemzők 52 pontot vártak. A forint árfolyama ekkor az euró/dollár árfolyamot követve 269,40 körüli szintről 270 fölé gyengült.

A dollárt szerdán délután négy órakor 185,32 forinton jegyezték 1,4587 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a kedd délután négy órai 185,81 forinttal és 1,4534 dolláros euró árfolyammal.

A svájci frank jegyzése 178,00 forint 178,68 forint után, 100 japán jen jegyzése 206,68 forint volt szerdán délután négy órakor, a keddi 206,30 forint után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!