A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

A devizatartalékok 3,7 milliárd euróval nőttek

Vágólapra másolva!
Az év harmadik negyedében 3,653 milliárd euróval híztak Magyarország devizatartalékai - ez olvasható ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) e héten kiadott legfrissebb negyedéves jelentéséből.
Vágólapra másolva!

A tartalékok növekedését nem csak az IMF-EU-Világbank hitelkeret lehívása táplálta. A negyedév során az EU-tól 1,49 milliárd folyt be. Az IMF a negyedik hitelrészletet, 54 millió eurót folyósított. Az IMF tőkeemelése az MNB részére jóváírt SDR-allokációból is 1 milliárd eurót jelentett a kimutatásokban.

Emellett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) ötéves lejáratú egymilliárd névértékű eurókötvény kibocsátásból is befolyt 997 millió euró.

Ezenkívül az Európai Bizottságtól 450 millió euró tőketranszfer (átutalás) érkezett a támogatott programok finanszírozására, és a tartalékokon elért hozam 200 millió euró nyereséget hozott.

A csökkentő tételek között az ÁKK 239 millió euró kamat- és hiteltörlesztéséről, illetve az MNB 13 millió eurós adósságszolgálatáról számolt be a jegybank. A költségvetési szervek megbízásából 120 millió eurót fizetett ki az MNB és 80 millió euróval csökkent a nála elhelyezett betétek állománya, adta tudtul az MNB negyedéves jelentése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!