A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Google-hoz hasonlóan az IBM is a várakozásoknál jobb eredményt ért el a harmadik negyedévben.
Vágólapra másolva!

Az IBM nyeresége a szeptember végén zárul három hónapos időszakban 3,2 milliárd dollárra rúgott, részvényenként 2,4 dollárt tett ki, ez pedig több mint 10 százalékos javulás az előző év azonos időszakában elért 2,8 milliárd és 2,04 dollárhoz képest.

A csütörtöki amerikai tőzsdezárás után megjelent gyorsjelentésben szereplő profitadat meglepetést jelent, mivel a Wall Street-i elemzők valamivel alacsonyabb, 2,38 dolláros részvényekénti profitra számítottak.

A nyereségbővüléssel párhuzamosan a bevételek csökkentek: a hamradik negyedévben 23,6 milliárd dolláros forgalom 7 százalékos visszaesést jelent éves összevetésben, a második negyedévhez viszonyítva azonban 1 százalékos növekedésnek felel meg és meghaladja az elemzőki 23,4 milliárd dolláros előrejelzését. Az IBM a gyorsjelentéshez fűzött kommentárjában jelezte, hogy a kedvező tendencia folytatódására számít, a negyedik negyedévben már a forgalom növekedésére számít a cég.

Az IBM-részvények a csütörtöki kereskedést szerény, 0,3 százalékos süllyedéssel fejezték be. A zárás utáni kereskedésben a vártnál jobb eredmények ellenére több mint 3 százalékkal csökkent az árfolyam, ami arra utalhat, hogy a befektetők még jobb eredményt vártak a cégtől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!