A Mol 2014-ig vásárolhatja vissza részvényeit a CEZ-től

Vágólapra másolva!
A Mol Nyrt. és a CEZ (Cseh Energetikai Művek) módosította a CEZ által birtokolt Mol részvényekre vonatkozó részvényopciós megállapodás kondícióit, így 2014 januárjáig meghosszabbodott az a határidő, ameddig a Mol visszavásárolhatja saját részvényeit - közölte a magyar olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.
Vágólapra másolva!

A közlemény emlékeztet, hogy 2007 decemberében, a stratégiai szövetség keretében, a CEZ 7 677 285 darab (7 százaléknyi) "A" sorozatú Mol törzsrészvényt vásárolt a Moltól, és 20 ezer forintos - euróban fizetendő - részvényenkénti áron 2011 januárjáig bármikor gyakorolható vételi opciót biztosított a magyar olajtársaságnak.

A felek 2009. október 9-én megszüntették az eredeti opciós szerződést, és új opciós szerződést kötöttek. Ennek értelmében a 7.677.285 "A" sorozatú Mol törzsrészvényre a vételi opció 2014. január 23-ig bármikor gyakorolható. Az új opció lehívási árfolyama megegyezik az eredetiével, de az opciós díj változó, félévente felülvizsgálják az aktuális tőkepiaci környezet alapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről