Amerika felpörgött a kereskedés végére

Vágólapra másolva!
A nap végére ledolgozták veszteségeiket és nyereségben zártak a New York-i értéktőzsde vezető indexei csütörtökön is.
Vágólapra másolva!

Tőzsdezárásra a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 46,56 ponttal, azaz 0,46 százalékkal 10 062,42 pontra erősödött. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,06 ponttal, azaz 0,05 százalékkal 2173,29 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutató értéke 4,45 ponttal, 0,41 százalékkal 1096,47 pontra növekedett.

A tőzsdemutatók a Goldman Sachs és a Citigroup negyedéves eredményeinek közzététele után kezdtek el hanyatlani, a csökkenést visszafogta azonban az energiaipari cégek drágulása a kőolaj árának az emelkedésére.

A Goldman és a Citigroup egyaránt a vártnál jobb eredményt közölt. A befektetőket azonban az befolyásolta, hogy jelentősen csökkent a második negyedévhez képest a Goldman bevétele a vállalati egyesülésekből és felvásárlásokból. Ez pedig azt jelzi az elemzők szerint, hogy lényegesen visszaesett az egyesülési és akvizíciós aktivitás. A Citigroup a vártnál kisebb veszteséget jelentett a harmadik negyedévről, ugyanakkor azt is közölte, hogy a cég rossz hitelei elérték a 8 milliárd dollárt.

Nyomást gyakorolt a befektetőkre a finn Nokia meglepő közlése arról, hogy veszteséggel zárta a harmadik negyedévet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!