Válsághíradó: jön a pozitív adóslista, mélyben a dollár

Vágólapra másolva!
Továbbra is erős a forint, a tőzsde viszont esett szerdán, csak a Mol volt kivétel. Lassan kezd magához térni az online hirdetési piac. Csütörtökön az Országgyűlés elé kerül a többek között az uzsorakamatokat maximalizáló törvény. Hajnali válsághíradó.
Vágólapra másolva!

A KSH csütörtökön nyilvánosságra hozza a hazai kiskereskedelmi forgalom augusztusi számait. A PSZÁF jogállását újraszabályozó, valamint a gyorskölcsönök kamatait maximalizáló pénzügyi törvényt terjeszt csütörtökön az Országgyűlés elé a kormány.

Negyedéves vállalati jelentések várhatók a tengerentúlon (AT&T, 3M, McDonald's) és Európában (Credit Suisse, Novartis, Nestlé). Kínában a GDP-növekedés és az ipari termelés aktuális alakulását, Nagy-Britanniában a kiskereskedelmi forgalom, az Egyesült Államokban pedig munkanélküliség adatait közlik.

Ez történt szerdán

Ismét erősödött valamelyest a forint, az eurót szerdán este 264,35 forinton jegyezték a kedd délutáni 264,68 forint után.

A BUX 83,38 pontos, 0,39 százalékos csökkenéssel, 21 391,13 ponton zárt szerdán, a fontos papírok közül csak a Mol erősödött.

Oszkó Péter pénzügyminiszter szerint pozitív jelek mutatkoznak az európai gazdaságokban, "Magyarország már konszolidál".

Beindult a pozitív adósnyilvántartási adatbázis, eddig 159 pénzügyi szolgáltató csatlakozott a az adatbázishoz.

A recesszió okozta visszaesés után lassan kezd magához térni az online hirdetési piac.

Megtört a hazai faktoringpiac fejlődése, a PricewaterhouseCoopers szerint még bőven van növekedési lehetőség a területen.

A hónapok óta gyengülő dollár 14 havi mélységbe került az euróval szemben, a rekordot jelentő 1,60-as árfolyamszint is veszélybe kerülhet.

Lassan elzárja a pénzcsapot az amerikai kormányzat, a 700 milliárd dolláros pénzügyi segélyalap főbb programjai leállnak.

Az amerikai gazdaság legtöbb szektora stabilizálódott, vagy mérsékelt javulást mutat - áll a Fed (az amerikai jgybank) Bézs Könyvében.

A Deutsche Bank a harmadik negyedévben ismét milliárdos nyereséget ért el, adózott eredménye 1,4 milliárd euró lett.

A francia PSA Peugeot-Citroen árbevétele 7,7 százalékkal csökkent, annak ellenére, hogy az eladott autók száma 10 százalékkal nőtt.

Pénzügyei helyrerakása végett eladja a BAA a Gatwick Airportot, London második legnagyobb repterét.

A The New York Times újabb száz munkatársát bocsátja el hírszerkesztőségéből az év végéig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről