A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tovább drágulhat a forint

Vágólapra másolva!
Az euró 272 forint alatt kezdte a keddi napot, majd kilengéssel újra az érték fölé került a jegyzés. Az elemzők szerint a nap során 270 forint közelébe is csökkenhet a kurzus.
Vágólapra másolva!

Viszonylag nagy kilengésekkel, de őrzi erejét kedd délelőtt a forint. Fél tízkor 271,85 forintot ért az euró, ami valamivel gyengébb ugyan, mint a hétfő délutáni érték, de határozottan erősebb, mint a múlt heti záráskor, ami 274 fölött volt.

A kedd délelőtti kereskedésben 271-et is megközelítette az euró jegyzése, de aztán rövid idő alatt már 272 fölött vették a valutát. Az elemzők által korábban is valószínűsített 272-275 forintos sávból tehát az erősebb oldalon tudott kilépni a forint, még ha rövid időre is.

A magyar deviza hétfőn fokozatosan erősödött, az euró jegyzése 275 forintot közelítő árfolyamról 272 forint alá került. A magyar pénz a régiós devizákkal együtt drágult, elsősorban a dollár gyengülése miatt, és a kedvező nemzetközi befektetői hangulat is segítette a forint erősödését.

A Dow Jones hírügynökség által megkérdezett szakértők szerint a kockázatvállalási kedv javulása a térségi devizákkal együtt a forintot is erősítheti, így az euró árfolyama 270 forint körüli szinten stabilizálódhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!