A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia két nyílt vízi úszóklasszisa, a 10 kilométeres távon ötödik helyen végző Fábián Bettina után az ugyanezen a távon bronzérmes Betlehem Dávid sem úszta meg súlyos betegség nélkül az ürülékkel szennyezett Szajnával történt találkozást. Utóbbi most számolt be a nem kívánt kalandokról.

A nyílt vízi úszók pontosan tudták, hogy mit kockáztatnak azzal, hogy fertőző szennyvízcsatornává züllesztett, fekáliával teli Szajnába ugranak, hogy teljesítsék a 10 kilométeres olimpiai távot. A nők versenyében ötödik helyen végző Fábián Bettina kálváriájáról itt írtunk korábban, de az úszó és kedvese, a férfiak versenyében bronzérmes Betlehem Dávid most új részletekről is beszámolt a Nemzeti Sportnak.

"Először a kedélyállapotom romlott, 

majd jött a hányás, ez csillapíthatatlan volt, ezért is kerültem kórházba, hiszen semmi, így a gyógyszer sem maradt meg bennem.

Ezzel párhuzamosan lázas is lettem, azt sem nagyon sikerült lejjebb vinni. Az infúziónak hála valamivel jobban lettem, az orvosok úgy vélték, hazarepülhetek, és én is így éreztem" - emlékezett vissza a Ferencváros úszója.

FÁBIÁN Bettina
Fábián Bettina kétszer is kórházba került, miután olimpiai ötödik lett a Szajnában
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 Csakhogy a megpróbáltatások még korántsem értek itt véget, ugyanis a 19 éves sportoló csak kerekesszékben tudta elhagyni a Liszt Ferenc repülőteret.

Az ájulás szélén álltam, nem is nagyon tudom elmondani, mit éreztem,

akkor ismét kórházba kerültem, szerencsére az infúziónak és a gyógyszereknek köszönhetően egy nap alatt túl voltam az egészen, mostanra pedig már kutya bajom" - mondta Fábián Bettina.

Párja, Betlehem Dávid sem járt jobban, sőt!

"Benne volt a pakliban, hogy velem is ugyanaz történik, mint Bettivel, hiszen a lányok versenyét követő napon úsztunk, addigra a Szajna minősége nem igazán javult. Azért bíztam benne, hogy megúszom. A teljes képhez hozzátartozik, hogy én az olimpia előtt elkaptam egy vírust, le volt gyengülve a szervezetem, és mielőtt kiutaztam Párizsba, a hasi ultrahang is azt mutatta, hogy a beleim még gyulladtak némiképp." 

Rasovszky Kristóf (jobbra) úgy tűnik ép bőrrel megúszta a kalandot, Betlehem Dávidnak viszont nem volt ilyen szerencséje
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

"Aztán hazajöttünk, s bár éreztem egy kis fáradtságot, gondoltam, minden rendben lesz, ha alszom egy nagyot. Majd jött a hányás és hasmenés, de a harmadik napra jobban lettem. 

Elindultam haza, Zalaegerszegre, és újra jött a szúró érzés, de akkor már a mellkasom is feszített, nehezen vettem a levegőt, vezetni sem tudtam rendesen. Harmincöt percnyire voltam az otthonunktól, mentőt hívtam, mert ezt találtam a legjobb megoldásnak. Szegény édesapámat az egyik ügyfele hívta fel, hogy látta az autómat az út szélén, s látta a mentőket is. Ők így tudták meg, hogy visznek a kórházba.

Ma már mindkét sportoló jobban van, és egy rövid nyaralás után teljes erőből készülhetnek életük újabb nagy kalandjára, hiszen ősztől mindketten az észak-karolinai egyetemen folytathatják majd tanulmányaikat és persze versenyzői karrierjüket.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!