A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Százhúsz milliárd felett az OEP hiánya

Vágólapra másolva!
Az előirányzat majdnem kilencszeresére rúgott az egészségbiztosítási alap hiánya az év első tíz hónapjában, elsősorban az alacsony bevételek miatt. Egyedül a gyógyszerkassza teljesített jól.
Vágólapra másolva!

Az év első tíz hónapjában az egészségbiztosítási alap hiánya 123,67 milliárd volt, döntően az időarányosnál tervezetthez képest 103,9 milliárd forinttal kevesebb járulékbevételek miatt - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán a honlapján.

Az első tíz hónapra előirányzott hiány 14,14 milliárd forint volt. Csak októberben több mint 20 milliárd forinttal maradtak el a járulékbefizetések az időarányos előirányzattól: 87,08 milliárd forint helyett 64,5 milliárd forintot fizettek be a munkaadók és munkavállalók.

Az egészségbiztosítási alap bevételei októberrel bezárólag 8,6 százalékkal maradtak el az időarányos előirányzattól, a kiadásai viszont 100,7 százalékot tettek ki. A tervezettnél magasabb volt a gyógyító-megelőző ellátás kiadása és a pénzbeli ellátások is.

A gyógyszerkasszában - figyelembe véve a tartalék előirányzatát is - az első tíz hónapban 2,05 milliárd forint megtakarítás keletkezett, éves szinten az előirányzatnak megfelelő felhasználásra számít az OEP.

A gyógyászati segédeszközök büdzséje az első tíz hónapban 5,91 milliárd forinttal haladta meg az előző év első tíz havi költését, mert időközben csökkentek a betegek terhei - olvasható az OEP jelentésében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!