A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyelőre stabilnak látszik a forint

Vágólapra másolva!
Az euró szerda délelőtt 277,32 forintot ért a bankközi devizapiacon. Az árfolyamot több jegybanki döntés és a román bizonytalanság alakíthatja.
Vágólapra másolva!

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője egyetért Oszkó Péter pénzügyminiszterrel abban, hogy a forint utóbbi időben tapasztalt mozgása miatt nem kell aggódni. A gyengülés ellen itthon amúgy sem lehet sok mindent tenni, mivel az külföldi eredetű, a nemzetközi bizonytalanság az eredője.

Kockázatot jelent viszont a régión keresztül Magyarországra a román kormányválság és az IMF-hitel következő részlete körüli bizonytalanság. Ma szavaznak egy új román kormányról, de ennek várható eredménytelenségét már borítékolta a piac. A magyar politikai kockázatokat nagyban mérsékelte a költségvetés sarokszámainak elfogadása, ami miatt valószínűtlen a hazai kormányválság.

A forint árfolyamát főleg külföldi események alakíthatják, így a Fed alapkamatról szóló döntése és annak kommentálása, amit holnap a Bank of England és az Európai Központi Bank döntése követ majd. Addig a 276-279 forintos sávon belül ingadozhat az euró.

A dollárért 187, a svájci frankért 183 forintot kellett adni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!