A K&H pozíciójára tör az Erste

Vágólapra másolva!
A második legnagyobb magyarországi pénzintézetté akar fejlődni az Erste Bank - idézte szerdán a bécsi központú bankcsoport vezérigazgatóját a Reuters hírügynökség. Az MKB nem vonzó felvásárlási célpont az Erste számára.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségére a térségben elsőként rászoruló Magyarország továbbra is vonzó piac - mondta a Reutersnek adott interjújában Andreas Treichl, az Erste Bank AG vezérigazgatója. "Minden nehézség ellenére erősebb pozíciót kívánunk elérni. Nem akarjuk megelőzni az OTP Bankot, de szeretnénk a második helyet megszerezni" - jelentette ki.

A magyar bankok mérlegfőösszeg szerinti rangsorában jelenleg a K&H áll a második helyen az OTP mögött, és az Erste itteni leányát a CIB is megelőzi.

"Ha feltűnik valami vonzó célpont a magyarországi piacon, akkor azt szemügyre vesszük" - mondta Andreas Treichl arról, hogy készülnek-e felvásárlásra. Az MKB Bankról - melyről már jó ideje hírlik, hogy eladná anyabankja, a bajorországi BayernLB - a vezérigazgató azt mondta, hogy üzleti modellje miatt nem vonzó célpont.

A közép-kelet-európai térség nyolc országában tevékenykedő Erste Romániában, Szlovákiában és Csehországban már az első számú pénzintézet, és Ausztriában is kimerítette a növekedési lehetőségeket. Magyarországon viszont nő a társaság piaci részesedése, mert folytatja a hitelkihelyezést, míg más bankok leálltak a hitelezéssel - mondta a Reutersnak Treichl.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről