A Fed felhúzta Amerikát, újabb autó-visszahívás - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
A Honda 410 ezer járművének visszahívására kényszerül fékhiba miatt. A Fed kamatdöntése felrázta az amerikai tőzsdéket, Japán kibővíti a decemberben indított hitelezési programot.
Vágólapra másolva!

410 000 járművet hív vissza a Honda a Business Journal információi szerint. A Toyotához és a Fordhoz csatlakozva, a Honda Motor Co. Is kénytelen fékhiba miatt visszahívni több, mint 410 000 furgont. A visszahívás 2007-es és 2008-as modelleket érint.

Emelte Kína 2010-es növekedési előrejelzését a Világbank és szigorúbb monetáris politikát javasolt az országnak - írja a Reuters . A bank 8,7 százalékról 9,5 százalékra emelte prognózisát.

A Fed kamatdöntést követően (az amerikai jegybank a korábbi szinten tartotta a kamatot) emelkedésbe váltottak az amerikai tőzsdék, az S&P 500 végül új 17 havi csúcson fejezte be a kereskedést - írja a Reuters. A Dow 44 ponttal magasabban, 10 686 ponton zárt, az S&P 9 ponttal került feljebb, 1159 pontra, a Nasdaq 16 pontot emelkedett, 2378 pontig.

A japán jegybank változatlan szinten, 0,1 százalékon hagyta alapkamatát szerdán egyhangú szavazással és azt is bejelentette, hogy megduplázza a decemberben indított hitelezési programot - derül ki a Marketwatch.com internetes portálról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről