A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Inkubációs ház fiatal kkv-knak

Vágólapra másolva!
Átadták a Kreatív Iparágak Inkubációs Központját a Debreceni Egyetemen (DE). A nyolcszázmillió forintért kialakított központ a kreatív infokommunikációval foglalkozó, háromévesnél fiatalabb, illetve a kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) tevékenységüket megújító mikro- és kisvállalkozásokat segíti.
Vágólapra másolva!

Az egykori angoltanár képző intézet felújított és átalakított épületét az informatikai cégek speciális igényeire kifejlesztett infrastruktúrával szerelték fel. A nagy értékű hardver- és szoftverállomány bérelhető és biztosítják a nagy sávszélességű optikai kábelhálózatot is - közölte Szabó László, a DE Tudományegyetemi Karok sajtóreferense.

Forrás: MTI

Az egyetem folyamatos szakmai támogatást ad a beköltöző cégeknek

Az inkubációs központ az Észak-alföldi régió informatikai iparágának fejlesztését célzó, Szilícium Mező nevű regionális informatikai klaszter kiépítésének központi eleme. A projekthez az Észak-Alföldi Operatív program pályázatán nyert háromszázhetvennyolcmillió forintos, uniós támogatás mellé az egyetem további négyszázmilliós önerőt biztosított.

A beköltöző informatikai cégeknek az egyetem informatikai kara folyamatos szakmai támogatást nyújt, így hallgatói is részt vehetnek az itt folytatandó munkában. A központ nemcsak telephelyet nyújt a beköltöző vállalkozásoknak, hanem pályázatfigyeléssel és nemzetközi kapcsolataival is segíti őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!