A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mérleg híján ugrik az adószám

Vágólapra másolva!
Az adóhivatal január végéig több mint ötezer felszólító levelet küldött a beszámoló benyújtását elmulasztó adózók részére. Az adószám felfüggesztéséről kétezer-ötszáz esetben határoztak.
Vágólapra másolva!

A határozatok közül január utolsó napjáig ezerötszáz emelkedett jogerőre, a felfüggesztés időtartama hatvan nap, ami január végéig mintegy háromszáz adószám esetében járt le. Az adóhatóságnak még nincs pontos adata arról, hogy az érintett cégek közül hány társaság pótolta e hiányt, illetve hány esetben kellett a cég megszűntté nyilvánítását kezdeményezni a cégbíróságnál - írja a Világgazdaság.

Külön felszólítás nélkül törlik a cégjegyzékből a mulasztókat

A cégbíróság az adóhatóság megkeresése után minden külön felszólítás nélkül törli a cégjegyzékből a mérleg benyújtását elmulasztó vállalkozásokat. Tavaly óta az APEH ellenőrzi, hogy a vállalkozások eleget tesznek-e a számviteli törvény előírásainak. Amennyiben az adóhatósági eljárás eredménytelen, a hivatal a cégbírósághoz fordul a vállalkozás törléséért, és az adóhivatal értesítésétől számított tizenöt napon belül meghozza a megszűntté nyilvánító és a kényszer-végelszámolást elrendelő végzést.

A Fővárosi Cégbíróságon elmondták: tavaly több mint tizenötezer-kétszáz törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek a cégbíróságon amiatt, mert a vállalkozást vagy nem találták, adatai nem bizonyultak valósnak, illetve nem tartották be a szervezetre és működésre vonatkozó jogszabályokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!