Vágólapra másolva!
Csökkent a Mol hazai üzemenyag-értékesítése, ennek ellenére a vállalat 24 milliárd forintos profitot ért el az év első negyedében. Az árbevétel éves szinten több mint 200 milliárddal nőtt.
Vágólapra másolva!

A Mol Nyrt. 24,3 milliárd forint nettó eredményt ért el az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 124,9 milliárd forint veszteséggel - közölte a társaság. Az elemzők 27,1 milliárd forint profitot vártak.

A csoport javította eredményességét a tavalyi utolsó negyedévhez képest is, amikor a nettó profit 4,2 milliárd forint volt. A gyorsjelentés szerint az árbevétel a tavalyi első negyedévi 632,6 milliárd forintról 37 százalékkal, 866,2 milliárd forintra emelkedett.

A Mol teljes magyarországi értékesítése 19 százalékkal csökkent az első negyedévben a bázishoz képest, az üzemanyag-turizmus, valamint a január 1-jén bekövetkezett jövedékiadó-emelés hatására. Ugyanakkor a Mol benzin- és dízelértékesítése kisebb mértékben esett vissza, mint a piaci kereslet, így összességében kis mértékben javult a magyar motorüzemanyag-piaci részesedése: a Magyar Ásványolaj-szövetség adatai alapján 35,6 százalékról 36,4 százalékra nőtt.

A Mol-csoport 2010. március 31-én 1625 töltőállomást üzemeltetett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről