A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Folytatódik a zuhanás a tőzsdén, felfüggesztették az OTP-t

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 296,77 pontos csökkenéssel, 1,39 százalékkal, 20 992,16 ponton nyitott hétfőn. A zuhanás azonnal megkezdődött, negyed óra után már 5 százalékos esésben volt az index. Az OTP-t már a kereskedés kezdése után 13 perccel fel kellett függeszteni.
Vágólapra másolva!

Az OTP-papír kereskedését szinte rögtön a nyitás után felfüggesztették hétfőn a pesti tőzsdén, mivel 10 százalékot esett az árfolyama. A kereskedés újraindítása után a veszteség 6 százalék fölöttire mérséklődött. A BUX fél óra elteltével, egy kisebb visszapattanás után, 792,66 pontos (3,72 százalékos) mínuszban volt.

A CIB Bank hétfői, még a nyitás előtt kiadott elemzése szerint elsősorban a nemzetközi hangulat határozhatja meg a hétfői magyar kereskedés irányát, amit az esetleges újabb kormányzati bejelentések is befolyásolhatnak. A CIB elemzői rámutattak: egyelőre úgy tűnik, a piacok nem elégedtek meg a korrekció jelenlegi mértékével, mivel az európai határidős indexek további egyszázalékos mínuszban állnak, az amerikai határidős mutató is mínuszos, és a japán index is több mint 3 százalékot veszített már hétfőn az értékéből.

Kiemelték: Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter hétfő reggel bejelentette, hogy a 3,8 százalékos költségvetési hiányt mindenképp tartani kívánja a kormány a 3 éves adócsökkentési program mellett - kiderül, ez elég lesz-e arra, hogy megfordítsa a múlt héten elszenvedett bizalomvesztést. A CIB szerint a bejelentés ellenére a befektetők valószínűleg továbbra is gazdaságpolitikai konkrétumokat, számszerűsített döntéseket várnak majd.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: nem várható, hogy hétfőn pozitív hangulatba kerülnének a nemzetközi piacok, ezért a kormány nem tudja majd olyan könnyen helyreállítani a magyar piaci hangulatot egy "mégis tartjuk a hiánycélt" nyilatkozattal, mint ahogy azt elrontani sikerült csütörtök-pénteken a csőd emlegetésével.

A BUX 734,86 pontos, 3,34 százalékos csökkenéssel, 21 288,93 ponton zárt pénteken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!