Enyhe visszaeséssel nyitott a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pici visszaeséssel nyitott csütörtökön. A piac bizonytalan a csütörtöki kereskedés kimenetelét illetően.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,79 pontos csökkenéssel, 23 362,82 ponton nyitott csütörtökön, ami a szerdai záró értékéhez képest 0,16 százalékos gyengülés. Az elemzők vegyes várakozásokkal néztek a kereskedés elé.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a világban csütörtökön nem alakultak ki markáns befektetői várakozások. Az amerikai piac enyhe pluszban zárt előző nap, ám az ázsiai piacok - Japánt kivéve - enyhe veszteséget könyvelhettek el. Így az elemző szerint nehéz a befektetői hangulatot meghatározni. A nap folyamán Nagy-Britanniában és az Európai Központi Banknál (EIB) lesz kamatdöntés, és ezek befolyásolhatják a befektetői hangulatot - tette hozzá Kovács Roland.

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője viszont úgy vélte, a pozitív hangulat továbbra is kitart, és némi iránykeresés után a BÉT-en is ez kerekedik felül. Mindezt az üzletkötő szerint a hazai és a nemzetközi hangulat is generálja, mivel még mindig nagyobb a vételi, mint az eladási szándék a piacon. Az üzletkötő úgy vélte: az OTP papírjának ára elérheti csütörtökön az 5750-5.800, a Mol részvények ára a 21 000 esetleg a 21 500, míg a Richter papírok ára a 47 000-48 000 forintot.

Szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 285,16 pontos, 1,23 százalékos emelkedéssel, 23 399,61 ponton zárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!