Enyhe mínusszal indított a BUX

Vágólapra másolva!
Az alacsony forgalmú nyári kereskedés látszik folytatódni pénteken a pesti tőzsdén. A BUX kicsit gyengébben nyitott a csütörtöki zárónál, a nap további részében nem várhatók jó hírek.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22,98 pontos emelkedéssel, 21 769,08 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest ez 0,11 százalékos erősödés. A kereskedés első fél órájának végén az index 0,05 százalékos pluszban állt.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője még a nyitás előtt azt mondta az MTI-nek, a "nyári árfolyamok legalján vannak a fejlett piacok, a magyar papírok közül az OTP is. Ezen az áron még érdemes vásárolni. Ha szeptemberben beindul a rendes kereskedés, akkor várható változás".

Varjú Péter, az Erste Bank üzletkötője szerint olyan szintekre érkeztek a piacok, amin már erős a vételi nyomás, és ha ez nem hoz emelkedést, akkor tovább csúsznak lefelé az árfolyamok. A félelmek megerősödtek, amire a makrogazdasági adatok is okot adnak.

Délután negyedéves amerikai GDP-adatokat tesznek közzé, utána pedig az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke nyilatkozik a gazdasági helyzetről. A CIB Bank elemzői szerint nem sok jó hír várható, hacsak nem jelentenek be újabb gazdaság ösztönzést. Európában csak az augusztusi német inflációs adat közlése lehet piacmozgató információ.

A BUX 2,48 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 21 746,10 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 19,6 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények közül csak a Richter zárt emelkedéssel, az OTP-nek és a Magyar Telekomnak csökkent az árfolyama az előző napi záráshoz képest, míg a Mol változatlan árfolyamon zárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről