Mínuszban van a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
Masszív gyengüléssel nyitott a BUX kedden. A szakértők alacsony forgalmat, bizonytalan irányt várnak a nap folyamán.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 152,53 pontos csökkenéssel, 22 742,74 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest ez 0,67 százalékos gyengülés. Háromnegyed óra elteltével a veszteség 0,73 százalékos volt.

Alacsony forgalomra és szűk sávban mozgó árfolyamokra számít Galbany Péter, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank üzletkötője. A piac "fáradni látszik" - mondta az MTI-nek a bróker, aki szerint talán délután megjelennek a vevők a parketten.

Az Erste Befektetési Zrt. brókere, Varjú Péter sem számít nagy árfolyammozgásra, miután Amerika és Ázsia mínuszban zárt, Európa pedig csökkenéssel nyitott. Az üzletkötő szerint a Richter és a Magyar Telekom gyenge marad, a Mol stabilizálódhat a 20 500 forint körüli árfolyamon, míg az OTP esetében az a kérdés, átlépi-e az 5200 forintos technikai határt - ha igen, megnyílik a tér a további emelkedéshez.

A Raiffeisen Bank napi részvénypiaci hírlevelében azt írta, a Mol láthatóan visszatér a 20 és 21 000 forint közötti kereskedési sávjába, miután teljes mértékben "kiárazódott" belőle a teljesen alaptalan Szurgutnyeftyegaz-pletyka.

A CIB Bank elemzői szerint ahhoz, hogy a világ tőzsdéin hétfőn megtorpant emelkedés után folytatódhasson az árfolyamok növekedése, jó adatokra lenne szükség. A délután várható amerikai lakáspiaci mutató és fogyasztói bizalmi index visszaesését várja a piac. Az elemzők hozzáfűzték: a befektetői hangulat bizonytalan, így a tőzsdenyitás iránya sem egyértelmű.

A BUX 45,17 pontos, 0,2 százalékos emelkedéssel, 22 895,27 ponton zárt hétfőn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről