A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Bulgáriában korlátozzák a készpénzes fizetést

Vágólapra másolva!
Nem lehet készpénzzel fizetni ezentúl Bulgáriában 15 ezer leva feletti összegeket. Az új szabálytól a kormány a visszaélések csökkenését várja, a bankfiókokkal rosszabbul ellátott régiókat viszont sokan féltik az intézkedéstől.
Vágólapra másolva!

Bulgária újkori történetében először korlátozzák a készpénzes ügyleteket, a csalások, visszaélések és a szürke gazdaság pénzmozgásainak megfékezése céljából. A parlament szerdai döntése értelmében a 15 ezer leva (hozzávetőleg kétmillió forint) feletti kifizetéseket csak bankon vagy eladási pontokon keresztül lehet végrehajtani.

Ez a módszer lehetővé teszi az adóhatóság számára, hogy nyomon kövesse a pénzmozgásokat és ellenőrizze a pénz eredetét. Bulgáriában tavaly óta az adóbevallásokban már fel kell tüntetni a bankoktól, illetve magánszemélyektől kapott kölcsönöket is.

A Novinite.com angol nyelvű bulgáriai hírportál szerint a bolgár pénzügyminisztérium eredetileg 5000 levás limitet akart bevezetni, de a kormányzó centrista párt, a GERB képviselői elérték ennek megemelését, arra hivatkozva, hogy máskülönben a törvény problémákat okozna az állampolgárok mindennapi életében - például használt autó vagy értékesebb háztartási gép vásárlásakor. Kikerült a jogszabályból az is, hogy az összes fizetést bankkártyára kelljen utalni.

A törvényt így is sokan bírálják, szerintük az új szabályokat nagy nehézségek árán lehet majd betartani az olyan régiókban, ahol nincs elég bankfiók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!