A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Fellegi: Megtartaná a kormány a magán-nyugdíjpénztári részvénycsomagokat

Vágólapra másolva!
A kormány hosszabb távon megtartaná azokat a részvénycsomagokat, amelyek a nyugdíjpénztári vagyon részeként, az Államadósság Kezelő Központhoz kerülnek - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter az InfoRádiónak. Döntés még nem született.
Vágólapra másolva!

"Most zajlik a vizsgálat a magán-nyugdíjpénztári vagyon szerkezetéről, és arról, hogy a vagyonelemek között milyen mennyiségű és jellegű részvények találhatók" - válaszolta a magán-nyugdíjpénztári vagyon átalakítására vonatkozó kérdésre a nemzeti fejlesztési miniszter az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában. Fellegi Tamás elmondta: a kormány határozott törekvése, hogy a lehetőségein belül az állam továbbra is gazdálkodni tudjon ezekkel az értékpapírokkal. Kiemelte, hogy nagyobb szerepet kaphatnak azok a részvények, amelyek stratégiainak minősíthető magyar vállalatokban találhatók, példaként a Molt, az OTP-t és a Richtert említette.

Az egyik lehetséges megoldás, hogy az Államadósság Kezelő Központon belül ezek az értékpapírok külön helyet kapnak, állami vagyonelemként, és a részvényeket tartós vagyongazdálkodási formában tartják - fűzte hozzá a tárcavezető.

Emellett elképzelhető olyan vegyes megoldás is, hogy bizonyos részvényeket az állam a tulajdonában tart, másokat pedig értékesít - jegyezte meg Fellegi Tamás, de nem kívánt előzetesen véleményt mondani arról, hogy melyik részvény melyik csoportba tartozhat majd.

A miniszter leszögezte: alapvető törekvése a kormánynak az, amit kezdettől hangsúlyoz, hogy az állami vagyont gyarapítani kell, értékében és mennyiségében is. Ez most kiváló lehetőség erre, ráadásul bizonyos vállalatok esetében az államot több ponton további stratégiai pozícióba hozhatja - összegezte Fellegi Tamás.

A pénztáraknak június 12-éig kell átutalniuk az államnak a magánnyugdíjvagyont, és egy hónapjuk van rá, hogy visszaigényeljék azt a pénzt, amelyből kifizetik a nyereséget korábbi tagjaiknak. Egy hónap alatt várhatóan milliárdos összeget kamatozik majd a pénz, a kérdés csak az, hogy ezt a kincstár, a pénztártagok vagy a pénztárak teszik zsebre. A nyugdíjreformról szóló cikkeket itt és itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!