A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNFucsovics Márton
14:00TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:30TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

A bankok fizethetik a közjegyzőt a devizahitelesek szerződésmódosításánál

Orbán Viktor, miniszterelnök, sajtótájékoztató, Parlament
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot olyan rendelet kidolgozására kérte fel, amely csökkenti az ügyfelek terheit - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A kormány tervei szerint az árfolyamrögzítést kérő devizahitelesek szerződésmódosításának közjegyzői díját a bankoknak kell majd viselniük, és az erre vonatkozó rendelet már meg is született, csak Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter aláírására vár - írja a Magyar Nemzet. A lap a szerdai kormányülés egyik meg nem nevezett résztvevőjére hivatkozva azt írta, hogy a miniszterelnök a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot (KIM) olyan rendelet kidolgozására kérte fel, amely csökkenti az ügyfelek terheit.

A Magyar Nemzet szerint a KIM-nek olyan előterjesztést kell letennie az asztalra, amelynek értelmében a bankokat terhelné az árfolyamrögzítés miatti szerződésmódosítás közjegyzői díja, amit az általános szabályok szerint állapítanak majd meg.

Korábban a Magyar Országos Közjegyzői Kamara az árfolyamrögzítést kérő hitelesek szerződésmódosítása esetében 10-20 ezer forintos díjra tett javaslatot a nemzetgazdasági tárcának. Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pedig a múlt héten arról beszélt, hogy a bajba jutott embereket még ennyivel sem akarják terhelni, ezért önmérsékletet várnak a bankoktól és a közjegyzőktől egyaránt.

Az augusztus 12-e óta igényelhető árfolyamvédelmi program iránt egyelőre alacsony az érdeklődés a hazai devizaadósok körében, alig néhányan kérték csak az árfolyamgátat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!