A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A tavalyi gyenge teljesítményét is alulmúlta az építőipar

Vágólapra másolva!
Az egy évvel korábbi alacsony bázishoz képest is csökkent az építőipari termelés a KSH legfrissebb adatai szerint. Éves összehasonlításban utoljára 2009-ben mértek növekedést az építőiparban.
Vágólapra másolva!

Júniusban az építőipari termelés volumene a kiigazítatlan és a munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint is 13,9 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi alacsony bázishoz képest, szezonálisan kiigazítva a termelés a májusi emelkedés után az előző havinál 5,6 százalékkal volt alacsonyabb - közölte honlapján a legfrissebb adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az idén májusban még lassult az építőipari termelés visszaesése éves összehasonlításban, havi szinten pedig emelkedést mértek.

A KSH hétfőn közzétett adatai szerint az év első hat hónapjában az építőipari termelés 9,6 százalékkal volt kisebb, mint a 2010 azonos időszakában. Legutóbb 2009 júniusában növekedett éves összevetésben az építőipar 15,1 százalékkal.

Az építőipari termelés volumene májusban 4,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a visszaesés mértéke jelentősen lassult a márciusi 10,9 százalékhoz és az áprilisi 15,5 százalékhoz képest. A termelés az előző havinál 6,4 százalékkal volt magasabb.

Tavaly júniusban az építőipari termelés 17,6 százalékos visszaesést mutatott az egy évvel korábbihoz képest, és 1,8 százalékkal volt magasabb az előző havinál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!