Népszabadság: Milliárdokat bukott Líbiában a Vegyépszer

Vágólapra másolva!
Csődvédelem alatt próbál megegyezni hitelezőivel a Vegyépszer Hungária, miután többmilliárdos veszteséget szenvedett el líbiai beruházásának elvesztése miatt - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság értesülése szerint hat-hétmilliárd forintot bukott Líbiában a forradalom februári kitörése óta a Nemzetközi Vegyépszer Zrt.

A lap szerint a veszteség akkora, hogy a társaság holdingcége, a magyarországi megrendelések elmaradása miatt amúgy is nehézségekkel küzdő Vegyépszer Hungária Zrt. térdre kényszerült, jelenleg csődvédelem alatt próbál megegyezni hitelezőivel.

A Vegyépszer 2008-ban indított beruházást Líbiában, a Tripolitól ötven kilométerre fekvő Al-Zavijah városában, amelynek teljes csatorna, ivóvíz és közműhálózatának kiépítésére 2009-ben kötött szerződést. A szerződés értéke ekkor 75 milliárd forint volt - írja a lap. Miután kitört a forradalom, a munkagépei, autói és teljes iratanyaga megsemmisült vagy eltűnt.

A Vegyépszer Hungária vezetői nem nyilatkoztak a Népszabadságnak, de a lap szerint, ha a holdingvállalat sikeres csődegyezséget köt, a Nemzetközi Vegyépszer megpróbálhat visszatérni Líbiába.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről