Népszerű az olcsóbb üzemanyaggal kecsegtető autóbiztosítás

Vágólapra másolva!
Többet, átlagosan tizenhétezer forintot spórolhat a biztosítót váltó autós, mint amennyi az új adó lesz. Kétharmaduk olcsóbb üzemanyagot biztosító szerződést is köt.
Vágólapra másolva!

Tíz autósból kilenc talál magának olcsóbb biztosítást az idei kampányban. A legtöbben a bevezetésre kerülő új adónál, a baleseti adónál is többet takaríthatnak meg, a biztosítók azonban az idén sem egyformán esznek a tortából. A társaságok részletes erősorrendjét a Biztosítás.hu internetes alkusz tette közzé.

Tizenhétezer forintot spórolhatnak átlagosan a Biztosítás.hu internetes alkusz portálján az idén biztosítót váltó ügyfelek. Ez jóval nagyobb összeg, mint a kötelező biztosítás díját várhatóan januártól terhelő baleseti adó, tehát az adó ellenére is spórolhatnak azok, akik váltani tudnak novemberben. (A kormány tervei szerint a biztosítási adó a kgfb-díj 30 százaléka lesz.)

Az autósok túlnyomó többsége a piac felét kitevő hét biztosítótársasághoz szerződik, 13 ezer forint körüli éves átlagdíjon. A Biztosítás.hu adatai szerint az autósok közel negyede az Uniqát választja, tíz százalék feletti piaci részarányt mondhat magáénak még a K&H és a Köbe.

Közülük sokan választanak valamilyen kiegészítő biztosítást is, amelyekből az idén széles a kínálat. Legnépszerűbbek az assistance, a kátyúkár-, a casco és a gyorshajtás-biztosítások, de az autósok több mint kétharmada választja az olcsóbb üzemanyagot biztosító kedvezményt is.

Bár még a kampány elején vagyunk, az már biztosnak látszik, hogy a mostani díjaknál jövőre már nehezen találnak majd olcsóbbat az autósok, akik könnyen hosszú időre annál a biztosítónál köthetnek ki, amelyet az idén választanak maguknak. Jól meg kell tehát fontolni az idei döntésüket.

A Biztositás.hu az [origo] szolgáltató partnere.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről