A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Aggasztja a költségvetési módosítás több pontja Járait

Vágólapra másolva!
A Költségvetési Tanács elnöke több aggályt is megfogalmazott költségvetéshez benyújtott módosító javaslataival kapcsolatban. A tanács szerint például a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseinek nyugdíjkasszába történő átirányítása csökkenti a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát és előreláthatóságát, így növeli az ilyen kockázatokat.
Vágólapra másolva!

A Költségvetési Tanács hétfői ülésén egyet értett kormány módosító javaslatával, amely szerint 320 milliárd forintos kiigazítás szükséges a 2012-es költségvetésben. Járai Zsigmond, a tanács elnöke az ülésről szóló közleményében felhívta a kormány és a parlament figyelmét arra is, hogy a nemzetközi környezet a vártnál is kedvezőtlenebbül alakulhat, ami 2012-ben esetleg további kiigazításokat is szükségessé tehet, különösen mivel a költségvetés szabadon felhasználható tartalékai a mostani módosítás során jelentősen lecsökkentek.

A Költségvetési Tanács reálisnak tartja a kormány számításait, amelyek szerint a gazdasági növekedési lassulás várhatóan 320 milliárd forintos terhet ró a költségvetésre. A tanács azt javasolja, hogy a 200 milliárd forint értékű, 2012. szeptember 30-ig zárolt tartalékhoz csak akkor nyúljon hozzá a kormány, ha az nem veszélyezteti a 2,5%-os költségvetési hiánycél teljesülését.

A Költségvetési Tanács szerint is szükséges a kamatkockázati tartalék 48 milliárd forintos növelése a többletbevételekből. A magán-nyugdíjpénztári tagok jövő évi 10 százalékos nyugdíjjárulék befizetéseinek nyugdíjkasszába történő átirányításáról viszont a tanács azt állapította meg, hogy az csökkenti a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát és előreláthatóságát, így növeli az ilyen kockázatokat.

A Költségvetési Tanács a költségvetés készítésének folyamatát felügyelő független testület, amelynek jelenlegi tagjai Járai Zsigmond, az MNB felügyelőbizottságának elnöke, Schmitt Pál köztársasági elnök delegáltja, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Simor András jegybankelnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!