A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Veszteségbe vitte német tulaját az MKB Bank

BayernLB, német bank, veszteség a végtörlesztés és a bankadó miatt, MKB Bank
Vágólapra másolva!
A BayernLB a végtörlesztés és a magyar bankadó miatt lesz veszteséges, írja a bank csütörtöki közleményében.  A bajor tartományi bank már korábban jelezte, elképzelhető, hogy megválik az MKB-tól.
Vágólapra másolva!

Veszteséges lett 2011-ben a BayernLB bajor tartományi bank, miután leírta veszteségeit magyar bankjában az MKB Bankban. A német bank honlapján csütörtökön megjelent közleményben a "magyar kormány által kivetett extrém magas bankadót" és a végtörlesztést nevezik meg a veszteségek okaként. A veszteségek mértékéről csak április végén tud majd biztosat mondani a bank.

Az MKB bank esetleges eladása régóta a levegőben van. Stefan Ermisch, a Bayerische Landesbank (BayernLB) pénzügyi igazgatója 2010 augusztusában úgy nyilatkozott, hogy "lehetséges, hogy a külföldi terjeszkedéseiből kivonuló német pénzintézet eladja a magyar MKB Bankot. A következő években meglátjuk, mi a legjobb irány az MKB számára". Ermisch már akkor is azt mondta, hogy a magyarországi bankadót elkobzásszerűnek tartja. Az MKB 2010 végén 173 millió eurós tőkepótlás kapott tulajdonosaitól a bankadó és a kihelyezett kockázatos hitelek miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!