Kétmilliárdot nyert a regisztráción az iparkamara

Vágólapra másolva!
Ha egy cég elmulasztja a regisztrációt a kamaránál, a szervezet a vállalkozás törlését kezdeményezi - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, Parragh László a Világgazdaságnak. A kamara eddig kétmilliárd forintot gyűjtött össze a kötelező regisztrációból.
Vágólapra másolva!

Március elsején járt le a kötelező kamarai regisztráció határideje, a hónap végéig pedig ötezer forint díjat kellett befizetniük az érintett vállalkozásoknak. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Világgazdaságnak kijelentette, hogy ha egy cég elmulasztotta a regisztrációt, a kamara a vállalkozás törlését fogja kezdeményezni.

Parrag ugyanakkor hangsúlyozta, a cégtörlés a folyamat legutolsó állomása lesz csak. Hozzátette, hogy a kamara jól halad az adatok feldolgozásával, amely 454 ezer cégnél már megtörtént, további 100 ezer jelentkezéssel várhatóan a hónap végéig végeznek.

"A befolyt díj meghaladja a kétmilliárd forintot, így elmondható, hogy aki regisztrált, az fizetett is" - mondta a lapnak. A nem fizető cégek "nem szerepelnek a kamara adatbázisában, az ilyen vállalkozások pedig nem léteznek a mi szemünkben, ezért kezdeményezni fogjuk az ilyen vállalkozások törlését, hiszen a végső cél a gazdaság kifehérítése" - tette hozzá az MKIK elnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről