A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Miszlikbe tépte a kezelésére szánt milliókat egy kínai nő

Vágólapra másolva!
Apró darabokra tépett ötvenezer jüant - a kezeltetésére szánt, forintban majdnem kétmilliót érő pénzt - egy elmebeteg nő Kínában. Férje először egy bankfiókban, majd az interneten kért segítséget a bankjegyek összeragasztásához.
Vágólapra másolva!

Egy Szecsuan tartománybeli, mentális problémákkal küzdő nő rohama során széttépte a férje által a kezeltetésére összegyűjtött 50 ezer jüant (1,8 millió forint). Az ötszáz darab bankjegy darabkáit a férj zsákban vitte a Bank of China helyi fiókjába, ahol az alkalmazottak a fecniket ugyan nem cserélhették át ép bankjegyekre, de jóhiszeműen felajánlották segítségüket az összerakásban.

A tizenkét alkalmazott hatórás munkájának eredményeként azonban mindössze egyetlen darab 100 jüanost sikerült maradéktalanul összeállítani. A férfi ekkor a kínai internetes közösséghez fordult segítségért. Egy számítástechnika szakos hallgató felajánlotta, hogy beszkenneli és felcímkézi a darabokat, majd azokat számítógép segítségével összerakja, ezzel nagyjából egy hónap alatt végezne.

Egy kirakósjáték-specialista is jelentkezett, azt állítva, hogy ő gyorsabban, körülbelül négy nap alatt készülne el a darabok összerakásával. Egy művész azt javasolta, hogy a bankjegydarabokból csináljon kiállítást a család - ám a kínai jogszabályok tiltják a valuta kereskedelmi termékek előállításában való felhasználását.

A legnagyvonalúbb megoldással az a férfi állt elő, aki közölte, ép bankjegyekben odaadja az összeget, ha megkapja a széttépett darabokat.

Forrás: AFP

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!